شايد بعضي از ترشي ها، بيشتر از آنکه به عنوان يک ترشي مرسوم مورد استفاده باشد، براي تزئين و زيباتر کردن سفره غذا کاربرد داشته باشند ؛ مثل ترشي ريواس ؛ چون مخلوط مواد موجود در اين ترشي، علاوه بر طعم ويژه اش ظاهر زيبايي هم دارد . 
 مواد لازم 
  
 ريواس: پنج ساقه 
 کرفس: دو ساقه 
 سبزي (ريحان، جعفري، گشنيز، نعنا، ترخان و مرزه ) خرد شده: 200 گرم 
 قارچ: 100 گرم 
 فلفل قرمز: يک عدد 
 سير ( خرد شده ): چهار حبه 
 سرکه: سه پيمانه 
 نمک: يک قاشق سوپ خوري  
روش تهيه 
  
 1 برگ هاي ريواس را جدا کرده و ساقه هاي آن را پوست بگيريد . سپس آن را به اندازه يک بند انگشت خرد کنيد . برگ کرفس راهم جدا کرده و ساقه آنها راهم پوست گرفته و بعد از شستن، آنها را خرد کنيد. حالا در يک قابلمه مناسب سرکه و نمک را ريخته و حرارت بدهيد . بعد ريواس و کرفس را افزوده و بگذاريد حدود پنج دقيقه بجوشد . سپس حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذاريد تا خنک شود . 
 2 . قارچ ها و فلفل ها را شسته و ريز خرد کنيد . حالا سبزي ها، سير، فلفل و قارچ را به مخلوط ريواس و کرفس افزوده و مواد را در ظرف دردار بريزيد . سپس اين ترشي را در يخچال قرار دهيد . بعد از 20 روز اين ترشي آماده مصرف است .  
فوت کوزه گري 
  
 فوت 1: توجه داشته باشيد سبزي ها پس از شسته شدن کاملاً خشک شده و سپس آنها را به مخلوط ترشي اضافه کنيد 
 فوت 2: مقدار سرکه بايد تا حدي باشد که روي ترشي را بگيرد تا مانع از کپک زدن آن شود . 
 فوت 3: به جاي سبزي تازه مي توانيد از دو تا سه قاشق سوپ خوري سبزي خشک معطر استفاده کنيد . 
 فوت 4: مي توانيد از برگ هاي تازه وجوان کرفس هم براي معطر کردن ترشي استفاده کنيد . 
 فوت 5: براي خوش رنگ شدن ترشي مي توانيد از يک قاشق چاي خوري زرد چوبه استفاده کنيد .  
منبع:نشريه همشهري مثبت شماره 6