زمان آماده سازي 10 دقيقه. زمان پخت 2 ساعت و 30 دقيقه. 
 مواد لازم براي 4 نفر: 
  
 روغن زيتون / 1 قاشق غذاخوري
 پياز قرمز متوسط خرد شده / 2عدد
 سير له شده / 1 حبه
 گوشت چرخ شده گاو / 1 کيلوگرم
 کنسرو 410 گرمي گوجه فرنگي / 2 عدد
 / آب / 1/2 و 1پيمانه
 رب گوجه فرنگي / 2 قاشق غذاخوري
 استاک گوشت گاو پودر شده / 3 قالب
 اورگانو خشک / 1 قاشق چايخوري
 شکر / 1/2 قاشق چايخوري
 1. روغن را در ماهي تابه گرم کنيد، پياز و سير را درون روغن بريزيد و آنها را روي حرارت کم مدت 15 دقيقه يا تا زماني که پياز کاملاً نرم شود بهم بزنيد سپس گوشت چرخ شده را درون ماهي تابه بريزيد آن را بپزيد و بهم بزنيد تا خوب سرخ شود کنسرو گوجه فرنگي، آب، رب گوجه فرنگي، استاک گوشت و گياهان معطر و شکر را به گوشت سرخ شده اضافه نمائيد مخلوط را بجوش بياوريد و بدون اينکه در ظرف را بگذاريد حدود 2 ساعت يا تا زماني که سس غليظ شود آن را با حرارت ملايم بجوشانيد و گاهي آن را به هم بزنيد. 
 2. آن را با پاستا سرو نماييد و در صورت تمايل پنير پارمزان رنده شده روي آن بريزيد. 
 سس بولوگنايز را مي توان 2 روز جلوتر تهيه کرد. 
 روي آن را بپوشانيد و در يخچال نگهداري کنيد. 
 آن را مي توان فريز کرد.
 مايکروويو براي پختن آن مناسب نيست.  

 منبع: مجموعه کتاب آموزش آشپزي کدبانو (غذاهاي متنوع با ماکاروني)